MaterialDistrict (voorheen Material Xperience) is hét toonaangevende materiaalinnovatie-evenement voor R&D- en designprofessionals en vindt plaats van 17-19 maart 2020 in Rotterdam Ahoy.

Wat kun je allemaal verwachten?

Noviteiten van bekende merken

Een groot aantal bekende merken introduceren hun nieuwe materiaalinnovaties tijdens MaterialDistrict Rotterdam aan het grote publiek. In totaal exposeren meer dan 150 toonaangevende materiaalfabrikanten in zes sectoren (ArchitectureInteriorsUrban & LandscapesProductsTextiles & Fabrics en Print & Sign) hun noviteiten: het ‘nieuwste van het nieuwste’ is dus letterlijk wat je vindt tijdens een bezoek aan MaterialDistrict Rotterdam 2020.

Onafhankelijke tentoonstellingen

Tijdens het bezoek aan hét toonaangevende materiaalinnovatie-evenement voor R&D- en designprofessionals kan de bezoeker zich op maar liefst zes onafhankelijke MaterialDistrict-tentoonstellingen verheugen. De organisatie richt in nauwe samenwerking met de ambassadeurs zes paviljoens in op de beursvloer, waarin per sector (ArchitectureInteriorsUrban & LandscapesProductsTextiles & Fabrics en Print & Sign) bijzondere expositiestukken van start-ups & ontwerpers worden gepresenteerd.

Tapijt van palmleer, mode gemaakt van koffietextiel, ‘groene’ graffiti, dunne glasgevels van thinglass, meubels van denim en communicerende gevels zijn slechts een paar voorbeelden van expositiestukken die het voorstellingsvermogen van de bezoeker zullen verruimen. En natuurlijk toont MaterialDistrict in Rotterdam de 200 nieuwste materialen die zij het afgelopen jaar heeft gescout; beprinte dakpannen, een composietmateriaal van marmerpoeder en oesters, stoeptegels gemaakt van verbrand afval en nog 197 andere innovaties zijn te zien, te voelen en te ervaren op de beurs.

Spraakmakend lezingenprogramma

MaterialDistrict staat bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Voor het eerst in de geschiedenis van de beurs waren er tijdens de afgelopen editie op de beursvloer simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst 55 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoekers deelden.

Voor updates over het programma, exposanten en specials volg ons via Facebook, InstagramLinkedIn en Twitter. Schrijf je hieronder in op onze wekelijkse nieuwsbrief zodat je als eerste op een uitnodiging voor MaterialDistrict Rotterdam ontvangt.