MaterialDistrict (voorheen Material Xperience) is de grootste multisectorale materialenbeurs ter wereld voor R&D- en designprofessionals en vindt plaats van 12-14 maart 2019 in Rotterdam Ahoy.

Wat kun je allemaal verwachten?

Noviteiten van bekende merken

Een groot aantal bekende merken introduceren hun nieuwe materiaalinnovaties tijdens MaterialDistrict Rotterdam aan het grote publiek. In totaal exposeren meer dan 180 toonaangevende materiaalfabrikanten in zes sectoren (ArchitectureInteriorsUrban & LandscapesProductsTextiles & Fabrics en Print & Sign) hun noviteiten: het ‘nieuwste van het nieuwste’ is dus letterlijk wat je vindt tijdens een bezoek aan MaterialDistrict Rotterdam 2019.

Onafhankelijke tentoonstellingen

De onafhankelijke MaterialDistrict-tentoonstellingen op de beursvloer omvatten de meest vernieuwende en opzienbarende materialen uit de MaterialDistrict-collectie die het afgelopen jaar door de MaterialDistrict-redactie zijn gescout.

Kun je een smartphone opladen door het dragen van een jurk? Worden gebouwen van de toekomst geprint? Is het mogelijk van je eigen afval verpakkingen te maken? Rijden auto’s in de toekomst op 3D-geprinte banden? Tijdens je bezoek ontdek je maar liefst 6 MaterialDistrict Expo-tentoonstellingen, waarin je per sector (ArchitectureInteriorsUrban & LandscapesProductsTextiles & Fabrics en Print & Sign) bijzondere expositiestukken, installaties en materialen kunt ontdekken.

Spraakmakend lezingenprogramma

MaterialDistrict staat bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Voor het eerst in de geschiedenis van de beurs waren er tijdens de afgelopen editie op de beursvloer simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst 55 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoekers deelden.

Voor updates over het programma, exposanten en specials volg ons via Facebook, InstagramLinkedIn en Twitter. Schrijf je hieronder in op onze wekelijkse nieuwsbrief zodat je als eerste op een uitnodiging voor MaterialDistrict Rotterdam ontvangt.